1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ANN LINDELL, KONTORSCHEF
  6.  » Intervju Ann 2012

Intervju Ann 2012

Vad har du för bakgrund som gjorde att du sökte dig till Lagerlöf & Partners?

De senaste nio åren, innan jag började här på byrån, har jag arbetat som receptionsansvarig på MAI-friskvård.

Hur känns det att vara spindeln i nätet och länken mellan juridik och administration?

Det känns mycket bra då det är i den rollen jag trivs bäst. Förra året när alla på byrån gick en kurs i interpersonell dynamisk inventering klassades jag som en analytisk relator. Den etiketten blev som ett kvitto på att jag är på rätt plats.

Vad tycker du skall vara byråns främsta utmaning de kommande åren?

Under 2012 så har byrån expanderat mycket med många nyanställda och intern omorganisering. Nu är det dags att cementera det nya och tighta till organisationen. Siktet är inställt på att bli Skånes största och bästa humanjuridiska byrå. De unga behöver förkovra sig inom sina respektive specialist områden. Kansliet behöver utökas med ytterligare en person så att klienterna och juristerna får bästa möjliga service.

Hur upplever du atmosfären? Det är ju sex väldigt unga jurister.

Vi har en väldigt god stämning på byrån med en i mina ögon god kamratanda. De unga juristerna tillför mycket. De är på hugget och gör inget på rutin utan deras vetgirighet ger grogrund för många intressanta diskussioner.

Vad är Ditt stora intresse utanför arbetet?

Just nu när min dotter är liten och behöver mig i större utsträckning så är det hon som är mitt stora intresse. Hon och jag finner alltid på trevliga saker att hitta på.

Hur ser njutkvällen ut för Dig?

Det jag verkligen njuter av är enkla saker som god mat tillsammans med nära och kära.

Vad heter favoritförfattaren och dennes bästa verk?

Garcia Marquez bok ”Hundra år av ensamhet” är en av favoriterna. Berättelsen är mustig och färgsprakande. Kvinnorna i den är starka och självständiga. Dessutom finns det en vardaglig mystik och andlighet i berättelsen som tilltalar mig mycket.

Vilket är ditt favoritcitat?

Logik kan ta dig från A till B. Fantasin tar dig var som helst.

Vem hade du tagit med dig till en öde ö? Varför?

Dalai Lama. För de intressanta diskussioner vi skulle kunna föra, blandat med hans härliga fnissande och stunder med meditation. Han kan ju även konsten att försaka de världsliga tingen och överleva på det minimala.

Nämn en person du beundrar? Varför?

Min mormor Karin som tyvärr har gått bort. Hon var en fantastisk kvinna som hade en stor aptit på livet. Hon var varm, rolig och generös i ordets alla bemärkelser.