1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. JUR. KAND. MADELEINE PIEPLOW
  6.  » Intervju Madeleine 2020

Intervju Madeleine 2020

Vad har Du gjort och gör Du som praktikant hos Lagerlöfs?

Jag började på byrån som praktikant våren 2019 och har sedan dess arbetet mestadels administrativt. I receptionen har jag hjälpt Ann med kundfordringar, inbokning av möten och haft kontakt med domstolarna.

Nytt för hösten är att jag gör min APU (Arbetsplatsanknutet utredningsarbete) på byrån. APU är en fördjupningskurs på juristprogrammet och jag kommer ha daglig praktik på byrån fram till november. Under praktiken kommer jag få följa juristernas arbete och hjälpa till med rättsutredningar och skrivelser.

Jag ser fram emot att få följa juristerna under hösten!

Du har bara ett år kvar på juristutbildningen, vad kommer du sakna med att vara student och vad ser du fram emot med arbetslivet som jurist?

Vad jag kommer sakna mest med att vara student är friheten att kunna planera sin tid. Jag kommer även sakna alla vänner från Juridicum som kommer att spridas över vårt avlånga land. Det som gör studietidens slut mindre sorlig är att en ny spännande tid väntar. Jag ser fram emot att ha min vardag på byrån och att få mina egna klienter.

Jag vet att du läser en bok som heter Hälsobalansen just nu och att du gillar den skarpt? Vad är det som är så bra med den?

Hälsobalansen är utan tvekan den mest inspirerande bok jag någonsin läst. Jag kan rekommendera alla att läsa den. Boken utgår från att sjukdomar härstammar ur ens livsstil. Författaren nämner inte något revolutionerande men han påminner om enkla åtgärder som lätt kan vidtas för att uppnå ett mer hälsosamt liv och därav undvika sjukdomar. Åtgärderna är till för att finna en balans i livet mellan sömn, vila, träning och mat.

På byrån är vi glada i mat. Vilket slags kök lockar Dig mest?

Jag är mycket glad i det franska köket. Under våren 2020 var jag på utbyte i Lyon, Frankrikes gourméstad.  Min kärlek för det franska köket blommade ut i takt med att jag testade den ena delikatessen efter den andra. Jag kan varmt rekommendera en matresa till Lyon.