1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. JUR. KAND. MADELEINE PIEPLOW
  6.  » Intervju Madeleine 2019

Intervju Madeleine 2019

Vad fick dig att välja juristprogrammet?

Efter att ha läst ett antal kurser i ekonomi och juridik blev det självklart för mig att jag skulle läsa till jurist. Jag tyckte att juridiken var både intressant och spännande.

Har Du någon förebild inom juridiken?

Jag har ingen specifik förebild men jag ser allmänt upp till erfarna jurister. Jag har länge fascinerats av dessa personers saklighet och allmänbildning som de har fått under deras år som yrkesverksamma och jag hoppas på att en dag ha samma kvaliter. Om jag ska nämna en av många så är det Leif Silbersky.

Vad anser du vara din främsta styrka?

Min främsta styrka är att jag lösningsfokuserad. Jag vill tro att man alltid kan finna minst en lösning på ett problem.

Vad betyder samarbete för dig?

Samarbete är viktigt på en arbetsplats. I ett arbete där flera personer är involverade är det viktigt att varje person får bli hörd och känna sig delaktig.

Vad intresserar dig utanför juridiken?

Utanför juridiken tycker jag om att ha en aktiv livsstil, träna, dansa och gå på hikes. Jag reser så fort jag får möjlighet, gärna till ett nytt land där man kan upptäcka landets matkultur.

Vilket är det bästa sättet för dig att koppla av?

Det bästa sättet för mig att koppla av är att möta upp mina vänner för en brunch för att sedan sitta och prata över kaffe och god mat i flera timmar.

Vilken känd person skulle du vilja träffa och vad skulle ni diskutera?

Om jag skulle få träffa en känd person då hade det varit Jamie Oliver. Vi skulle i så fall laga någon pasta tillsammans och han skulle förhoppningsvis ge mig sina bästa tips.

Vad får dig att skratta?

Det finns inget roligare än ofarliga vardagsmissar, det är sällan skådat i min egen vardag men när det är, då har jag svårt att hålla mig för skratt. I annat fall finns det otaliga videors man kan hitta på hundar och bebisar som får mig att skratta.