1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. JUR. KAND. ANTON WITZELL
  6.  » Intervju Anton – 2021

Intervju Anton 2021

Anton, du är byråns nyaste tillskott som börjar jobba den 1 april 2020. Hur kommer det sig att du valt att söka dig till advokatbyrå?

Att en dag bli advokat var mitt mål när jag bestämde mig för att läsa juridik på universitetet. När jag väl tog min examen så ledde karriären in på en liten annan bana, men nu kände jag att det var dags att återgå till mitt ursprungliga mål.

När tog du juristexamen och vad har du arbetat med sedan dess?

Jag tog min examen 2017 och sedan dess har jag bland annat arbetat med skuldsaneringar och med att företräda konsumenter i rättsprocesser mot stora flygbolag. Nu senast kommer jag från att ha arbetat med obeståndsfrågor på bank.

Hur kom det sig att du blev just jurist?

När jag gick ut grundskolan så var jag fast övertygad om att antingen bli rockstjärna eller jurist. Under gymnasiet insåg jag att rockstjärnelivet kanske inte var så trevligt trots allt och då återstod en juristkarriär som enda möjliga alternativ.

Vilka utmaningar tror du att du står inför som biträdande jurist på en advokatbyrå?

Jag tror att gränsdragningen mellan fritid och arbete kan bli en utmaning. Det är nog lätt att bli uppslukad av sina ärenden och svårt att släppa dem ur tankarna efter att arbetsdagen är över.

Vad gör du helst på fritiden?

Helst av allt så reser jag, men under de rådande omständigheterna så får jag istället ägna mig åt träning och matlagning. Genom att laga mat från olika kulturer och regioner så kan man ju behandla den allra värsta reseabstinensen!

Om du inte valt att bli jurist, vad hade du velat arbeta med då?

Jag är väldigt samhällsintresserad, så journalist hade nog varit kul.