1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ANN LINDELL, KONTORSCHEF
  6.  » Intervju Ann 2020

Intervju Ann 2020

Vi har flera nya jurister på byrån sedan ett par år tillbaka. Hur upplever du stämningen på byrån?

Vi har en god stämning på byrån. Det är en bra mix av olika egenskaper och personligheter hos de som arbetar hos oss nu. Det finns också en glädje och ett äkta engagemang för arbetet hos juristerna som smittar av sig.

Vilket är ditt bästa råd till en ny jurist på byrån?

Bolla mycket med de mer erfarna juristerna. Var på hugget och var inte rädd för att fråga och utnyttja den kompetens som finns på plats. Sedan är det också viktigt att själv läsa i den blå boken och slå i rättsdatabasen Karnov osv.

Du har arbetat många år på Lagerlöfs advokatbyrå nu. Vad är det bästa med att arbeta här?

De trevliga kollegorna. Alla möten med klienter med allehanda problemställningar. De vackra lokalerna och atmosfären.

Vilket är ditt roligaste minne från din tid på byrån?

Jag har många roliga minnen. Ett roligt minne är när jag och en jurist, som arbetade här förr, arrangerade ett första aprilskämt. Det var en inbjudan från högsta domstolen till jurister som utmärkt sig inom familjerättens område. Alla blev mycket upphetsade över inbjudan tills att fler och fler konstiga detaljer framkom i inbjudan. Ett annat roligt minne är från när Marie Lagerlöf köpte in flera stora rockringar till byrån och några av oss rockade rockring på lunchrasten.

Slutligen, har du några kul planer att se fram emot inför året, semestrar eller liknande?

Detta året har jag extra många trevligheter inplanerade. Först blir det en resa i Påsk till lilla Venedig, dvs Hamburg, med en väninna och hennes son. Sedan blir det en stor släktsammankomst i Boston i sommar. Vi kan väl vara upp emot 70 personer som träffas och kalasar samt deltar i allehanda aktiviteter under en veckas tid. Slutligen så kanske vi på byrån skall åka iväg över en lång weekend till varmare breddgrader i oktober i år. Så jag kan verkligen inte klaga.