1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ANN LINDELL, KONTORSCHEF
  6.  » Intervju Ann 2014

Intervju Ann 2014

Du har jobbat mycket med ekonomi. Om du skulle byta yrke vad skulle du då syssla med?

Kanske startat någon egen verksamhet i form av ett bokcafé eller något liknande tillsammans med en god vän.

Som småbarnsförälder är fritiden oftast fulltecknad med aktiviteter. Vad tycker ni bäst om att göra tillsammans?

Nu på vintern blir det såklart fler inomhus aktiviteter. Malmömuseum eller Stadsbiblioteket hör till favoriterna. Det bästa är när vi gör det tillsammans med kompisar.

Vilken film har du senast sett som berört dig mest och varför?

”Min stulna revolution” av Nahid Persson Sarvestani. En dokumentärfilm som behandlar revolutionen i Iran 1979 och de pris som Nahid och hennes väninnor fick betala för den. En oerhört stark film som var smärtsam att se på. Jag blev starkt påverkad av kvinnorna i den som utstått det outhärdliga och ändå kunnat gå vidare i sina liv.

Om du fick skämma bort dig själv en helg – vad skulle du göra då?

I våras äkte jag och en väninna över till Köpenhamn en helg. Vi flanerade runt, shoppade, åt på mysiga restauranger, var ute och roade oss och sov över på ett trevligt hotell. En sådan tripp hade jag gärna gjort i repris.

Du gillar att resa – har du planer för 2014, kanske i samband med din förestående bemärkelsedag?

Jag har två trevliga resor inbokade 2014. Dels så skall jag resa till New York och Boston med två väninnor i påsk. Sedan skall jag även åka på en stor släktträff i Österrike. 50 årsdagen kommer jag att fira här hemma med bara de allra närmsta omkring mig.

Vi är ju alla matfantaster på byrån – har du någon favoritrestaurang i Malmö?

Restaurang Atmosfär som min bror var med och startade tillsammans med Henrik som nu driver den själv. Jag är så imponerad över hur väl Henrik har förvaltat restaurangen.

Du har ju ett förflutet inom balett och rockringsutövande. Vad gör du idag för att hålla formen?

Jag promenerar till och från arbetet i stort sätt var dag. Det är en promenad på 40 minuter i vardera riktningen. Mer än så blir det inte för tillfället.

Vilken känd person skulle du vilja träffa och vad skulle ni diskutera?

Jag läser just nu en bok som heter ”Americanah” av Chimamanda Ngozi Adichie. Jag såg en intervju med Chimamanda på Babel och blev väldigt fascinerad av henne. Henne hade jag gärna träffat och talat om livet i stort.

Vilka drömmar har du inför framtiden?

I sommar skall jag och min dotter byta rum så att hon får det större rummet. Jag tänker mig då att hon skall få en pyssel och målarhörna som även jag kan ta del av. Jag drömmer om att åter igen utveckla min kreativa sida. Pyssel och måleri på hög nivå drömmer jag om.