1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ANN LINDELL, KONTORSCHEF
  6.  » Intervju Ann 2013

Intervju Ann 2013

I intervjun med dig från 2012 nämnde du att du har en liten dotter. Hur fungerar det att arbeta som kontorschef på en advokatbyrå och samtidigt ha mycket tid över till din dotter?

Jag har förmånen att arbeta viss tid hemifrån. Då kan jag sitta i lugn och ro med bokföring på kvällarna när min dotter har lagt sig. Det rör sig bara om ett fåtal timmar men det ger ett mervärde både privat och arbetsmässigt.

Vilket är det bästa sättet för dig att koppla av?

Jag har nyligen börjat med Zumba och Sh’bam. Det är super roligt. Där dansar jag bort alla mina vardagsbekymmer och spänningar.

Vi är nu i slutet av sommaren och du har haft en längre semester under sommaren. Hur kändes första arbetsdagen efter semestern?

Det kändes bara bra eftersom det varit en sådan fin sommar. Alla förhoppningar om sol, bad, utflykter, grillkvällar mm. har blivit inbefriade.

Hur upplever du atmosfären på kontoret idag? Går du med ett leende på läpparna till arbetet varje dag?

Det gör jag verkligen, eftersom jag trivs så bra här på byrån. Mina arbetsuppgifter är stimulerande och varierande. Sedan tycker jag att det är ett trevligt gäng som arbetar här.

Advokatbyrån sysslar nästan uteslutande med humanjuridik, vilket innebär mycket kontakt med människor. Har även du som kontorschef kontakt med klienter och hur upplever du det i så fall?

Jag har inte särskilt mycket kontakt med klienterna. Jag har i stället mer kontakt med olika externa aktörer. Det är många människor inkopplade runt omkring en verksamhet som denna.

Under intervjun från 2012 berättade du vem du skulle ta med till en öde ö. Om du istället fick ta med dig tre saker, vad skulle du ta med dig?

En riktigt tjock och stor dagbok med blankablad som jag kan skriva och rita i.
Någon forma av musikanläggning med spotify i.
En skön sovsäck

Vilken är din absoluta favoritstad?

Jag har ingen favoritstad.

Varför?

Det blir som att jämföra äpplen med päron. Var stad har sin charm och sin historia. Det är klart att det finns ställen som tilltalar mig mer än andra, men jag har som sagt inget ställe som jag brinner extra för.

Berätta om en dold talang.

Jag är mycket vig och kan än idag sitta i spagat.

Vad tänker du att du gör om fem år?

Jag tänker mig att jag jobbar kvar här på byrån och att vi då har expanderat med ytterligare några jurister. Vår nya Österlenfilial har då hunnit bli väletablerad. Privat så tänker jag mig att jag flyttat till ett boende med trädgård eller åtminstone en uteplats.