1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT THEA PALMQVIST
  6.  » Intervju Thea 2017

Intervju Thea 2017

Vad fick dig att välja juristprogrammet?

Jag har alltid varit nyfiken, intresserad av människor och gillat skolan. Jag blev lockad av det breda spektrat juristprogrammet kunde erbjuda samt det faktum att alla människor berörs av juridik. Väldigt fort kände jag att jag hamnat helt rätt, och jag stormtrivs fortfarande efter snart 4 års studier (även om det såklart också finns mindre roliga stunder då tentaplugget står en upp till halsen)!

Vad anser du vara den främsta egenskapen hos en bra jurist?

Jag tror inte det finns en främsta egenskap en bra jurist måste ha. Precis som det finns olika människor, behövs också olika typer av jurister. Men generellt tror jag det är viktig att  vara analytisk, påläst, människokännare samt orädd för konflikter.

Vad intresserar dig utanför juridiken?

Jag håller mig sysselsatt med vänner, familj och pojkvän. Studentlivet tar mycket tid, bland annat engagerar jag mig i jursiternas spex. Dolu§pexet. Min största passion är annars matlagning som nog närmast kan liknas vid en besatthet. Resa är också något jag älskar!

Du har nyligen spenderat en termin i Melbourne, vad har du lärt dig av den upplevelsen?

Självklart lärde jag mig mycket i skolan, men det var utanför den jag lärde mig mest! Att sätta sig själv på en plats man aldrig varit på, utan någon man känner var en utmaning, men jag växte som människa och lärde mig att det mesta går om man bara vill! Det var en otroligt rolig tid och jag kom hem med många erfarenheter och nya vänner. Jag tror alltid det är nyttigt att komma ifrån sina rutiner och se hur mycket mer det finns här i världen. På så sätt lär man sig dessutom också att uppskatta vardagen hemma.

Vad anser du vara din främsta styrka?

Jag är stolt över min självdisciplin som är oerhört behjälplig när man pluggar juridik och som förmodligen också kommer vara nyttig i framtiden! I övrigt min sociala förmåga som alltid är bra såväl privat, i skolan och i jobbsammanhang.

Du är snart klar med dina studier, vad kommer du att sakna som student och vad ser du fram emot med arbetslivet?

Jag tror jag kommer sakna själva studentbubblan och att faktiskt få ägna sig på heltid att lära sig saker. Jag ser dock också fram emot att lämna samma bubbla, få börja använda mina kunskaper i praktiken och utvecklas i den “riktiga världen”!

Vad hoppas du kunna uppnå inom de närmsta fem åren?

Ta examen och börja jobba tycker jag inte är allt för ambitiöst! Kanske ha en advokattitel i sikte också..?