1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT OSCAR KARLSSON
  6.  » Intervju Oscar 2021

Intervju Oscar 2021

Vad anser du är din största utmaning inom jobbet just nu?

Jag har för närvarande ett par tvister med ett ganska dåligt utgångsläge. Det svåraste men också det roligaste med jobbet är att försöka komma på nya vägar att vinna framgång i situationer det det från början verkar hopplöst. Oftast blir slutresultatet ändå tillfredsställande för både mig och mina klienter.

Vilket är ditt bästa råd till en potentiell klient som aldrig anlitat en advokat eller jurist tidigare?

Att anlita den som verkar brinna för just det rättsområde som klienten behöver hjälp med. Jag tror på en framtid där även humanjuristerna är specialiserade och inte allmänpraktiserande. Juridiken är ständigt under utveckling och den som är specialiserad inom ett visst rättsområde kommer hålla koll på ny praxis, litteratur och eventuella lagförändringar men även genom egen erfarenhet försöka bana väg för nya idéer och lösningar.

Finns det något som du vet nu, som du önskar att du visste när du läste juristprogrammet?

Jag ser nu att nya jurister inom de flesta områden skulle haft nytta av kunskaper inom företagsekonomi vilket det läggs väldigt lite fokus på under utbildningen. Hade jag fått göra om utbildningen nu hade jag sannolikt läst en del företagsekonomi vid sidan av studierna.

År 2020 lär inte gå till historien som ett fantastiskt år för de allra flesta, men vad var det bästa som hände dig under året?

På jobber har det definitivt varit ett par arvstvister som har avslutats med fantastiska resultat. Privat har det inte hänt särskilt mycket detta året men jag har två små barn hemma som gett mig mycket glädje.

För att fortsätta på samma tema: vad ser du mest fram emot under 2021?

Under 2021 ser jag fram emot nya utmaningar på jobbet och en lång sommarsemester med familjen. Jag kommer också fira 10 år med min sambo i höst!