1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT OSCAR KARLSSON
  6.  » Intervju Oscar 2018

Intervju Oscar 2018

Vad fick dig att välja juristprogrammet?

Har alltid tänkt att mitt framtida arbete ska innehålla kontakt med människor, att det ska vara varierande och utmanande. Valet att bli jurist är således något som har växt fram under lång tid som fick vila under en tid när jag ville bli polis men som snabbt därefter väcktes till liv igen. Påbörjar nu termin 8 och känner att jag har gjort ett riktigt bra val.

Har Du någon förebild inom juridiken?

Ingen specifik men har träffat ganska många jurister på vägen, både de som jobbar med praktisk juridik och de som forskar och föreläser. Flera gånger har jag blivit imponerad av deras otroliga kunskap om det just de arbetar med. Det skulle då vara någon av dem, någon som känns som att den har lärt sig allt inom ett område.

Vad anser du vara din främsta styrka?

Min främsta styrka är helt klart att jag är lättlärd vilket gör att jag snabbt kan anpassa mig i en ny situation och som tillsammans med ett intresse gör att jag kan bli duktig på det jag gör.

Vad betyder samarbete för dig?

Samarbete är såklart en viktig del både för arbetet i sig men även för arbetsplatsen och förhållandet till kollegor vilket jag anser är jätteviktigt.

Vad intresserar dig utanför juridiken?

På fritiden spenderar jag helst tid med min sambo Michelle och min dotter som är 16 månader. Finns det tid över spelar jag golf, tränar och kanske lite racketsporter då och då.

Vilket är det bästa sättet för dig att koppla av?

Kopplar av gör jag nog bäst genom att göra så lite som möjligt. Kanske ett glas vin och spela kort på vår balkong med Michelle.

Vilken känd person skulle du vilja träffa och vad skulle ni diskutera?

Definitivt någon golfspelare, Rory Mcilroy kanske och vi skulle diskutera hans väg till världstoppen blandat med lite tips till mig.

Vad får dig att skratta?

Allt möjligt! Min dotter såklart, annars någon tv-serie eller podcast.