1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT MARIE LAGERLÖF
  6.  » Intervju Marie 2021

Intervju Marie 2021

Du har nu bott i Kivik i ett år. Hur trivs du där och vad är det som är så speciellt med Kivik?

Stormtrivs. Kan i och för sig bero på att jag jobbar i Malmö måndag till torsdag och sedan kan njuta av Kivik under förlängd helg.
Kivik har allt. Bio som visar senaste filmerna. Restauranger; både fine dine och pizzerior (kolla in Fridens pizzeria), Gym. Bankomat. Fin natur. Café. Fantastiska cykelvägar. Roliga och trevliga människor. Jag har en underbar trädgård som jag påtar i.
Inga skjutningar.
Inga cykelstölder.

Vi har även kontor på Österlen. Hur tycker du det är att bedriva advokatverksamhet inom Ystads domsaga?

Det är lika avkopplande att driva advokatverksamhet i Ystad som att få bo i Kivik. Stor skillnad mot Malmö. Bara positivt. Trevligt bemötande av människor. Både i staden och på tingsrätten. Lite långsammare och snällare tempo.

Du har i pandemitider börjat lägga mycket pussel. Varför blev det just pussel och vad är det du tycker om mest med att lägga pussel?

Rogivande. Man kan lyssna på radio samtidigt. Jag kan hålla på tills jag klarat det. Blir en slags tävling med mig själv. Jag lägger bara träpussel utan förebild. Kanske 200-400 bitar. Det räcker. Jag har byggt pussel när jag var liten, men inte på kanske 30 år och så hade min son köpt ett pussel och vips var det dags igen. Min son är den enda som får hjälpa mig i pusslandet. Vi har liksom samma tänk.

Det har funnits mer tid än vanligt att kolla TV-serier under 2020, vilken är den bästa TV-serien du har sett det senaste året?

The Spy med Eli Cohen, Fauda med Lior Raz, Killing Eve med Jodie Comer och Sandra Oh. Älskar TV och serier.

Vad gör du helst en ledig söndag?

Som idag då; Sydsvenskan i papper till kaffet. P1 och Martin Wiclin. Riktigt lång promenad med norfolkterriern Morris. Typ 1 ½ timme. I skogen eller vid havet. Därefter gymmet och träning och prat med grymma Kiviksbor som gymmar en söndag. Dusch och lång lunch med klassisk musik. Kanske lite enkelt jobb, typ gå igenom mail. Lägga pussel några timmar. Prata i telefon med kompisar. Laga söndags middag. Fisk Wallenbergare med potatismos. Sväng med hunden. Soffan med te och clementiner och Morris och TV-serie.

Under våren/sommaren 2021 kommer det ske flera personalförändringar, Vad tänker du kring det?

Alltid kul med nytt folk. Särskilt som behovet uppstått för att vi har mycket att göra. Alla som jobbar på eller jobbat på Lagerlöfs har satt sina spår. Alla har varit duktiga på sitt sätt. Nya medarbetare är kul att lära känna från dag ett till det att de blir upptagna i advokatsamfundet. Spännande resa både för dem och oss i byrån.

I egenskap av advokat, vad har varit din största framgång det senaste året?

Riktigt svår fråga. Vi har på byrån haft många stora framgångar och njutit av dem. I mina familjerättsliga mål är det mycket känslor involverade. Både när det går bra och när det inte går bra. De mål som jag numera njuter mest av vid framgång är när det har varit svåra juridiska knäckfrågor. Jag tänker på ett mål om domvilla som vi vann framgång i hovrätten. Jag tänker också på ett svårt mål där frågan var om en bostad utgjorde samboegendom eller ej. Det sistnämnda målet gjorde vi upp, vilket nog berodde på att båda ombuden var lika osäkra.