1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT MARIE LAGERLÖF
  6.  » Intervju Marie 2020

Intervju Marie 2020

Du skall på kurs i avancerad förhörteknik i London i mars 2020. Vad har Du för förväntningar inför denna?

Jag har inga förväntningar alls. Jag är bara såååå nervös. Kommer jag klara engelskan? Kommer jag att dumma mig?

Tänk er att få spendera tre dagar med högdjur som advokat Johan Eriksson
Försvarsadvokaterna, Stockholm som är en av Sveriges mest erfarna och välkända brottmålsadvokater. 2019 utnämndes Johan till hedersdoktor i juridik vid Stockholms universitet. Advokat Lars Kruse som har uteslutande arbetat med brottmål sedan 1989. och varit försvarare i många uppmärksammade brottmål. Attorney Nancy Hollander från USA och hängiven brottmålsadvokat med specialkompetens på internationella terroristbrott. Attorney Linda Moreno från USA som offentlig försvarare i många uppmärksammade brottmål. Solicitor Kenneth Carr sedan 1979 som arbetar med internationella brottmål.

Jag bara undrar hur jag ska komma levandes därifrån? Självfallet tänker jag mig kunna njuta av den kunskap dessa människor kan sprida.

Vilka ledord kännetecknar juristerna på Lagerlöfs advokatbyrå?

Pålästa, gedigen kunskap, effektiva och fokus på det bästa för klienten.

Vad får dig att bli extra exalterad på jobbet?

Jag blir negativt exalterad när jag känner att Advokatsamfundet inte har förståelse för advokaters vardag och inte verkar följa med i vår samhällsutveckling. Känns tungt när man inte har Advokatsamfundet att luta sig mot i svåra situationer när man behöver hjälp och råd.

Du är mitt i en flytt till Kivik. Vad har Kivik att erbjuda som saknas i Malmö?

Lugn och trygghet.

Vilket är det bästa sättet för dig att koppla av?

Promenader, cykelturer och hot yoga.

Vilken känd person skulle du vilja träffa och vad skulle ni diskutera?

Jag skulle vilja träffa den nuvarande påven Franciskus. Han valdes till påve 2013 och var dessförinnan ärkebiskop av Buenos Aires. Jag såg en film om Franciskus för en liten tid sedan. Jag måste säga att han grep tag om mitt hjärta fullständigt Hans sätt att vara och leva tänker jag på ofta. Han är på väg att bli en förebild för mig. Jag har inte någon aning om vad vi skulle prata om. Jag tror faktiskt det skulle ge sig av sig självt.

Vad får dig att skratta?

Jag skrattar mycket. Jag skrattar högt. Jag skrattar ofta. Jag kan inte särskilt peka på något som jag skrattar åt. När jag mår gott och har det bra så skrattar jag. Det är ofta så.

31 januari 2020/Marie