1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT MARIE LAGERLÖF
  6.  » Intervju Marie 2017

Intervju Marie 2017

1. Du flyttade till Västra Hamnen 2016. Hur trivs du där?

Alldeles förträffligt. Jag trodde tidigare att Västra hamnen låg långt bort från Malmö centrum. Så är det inte alls. Det tar tio minuter med cykel upp till stán. Det är härligt med Limhamnsfältet för både mig och hunden Morris. Långa härliga promenader vid vattnet. Fantastiskt myller av folk på sommaren och lika öde på vintern. Det jag saknar mest där nere är riktigt bra restauranger. Nu blir det ju att vi bara hänger på Årstiderna By the Sea.

2. Ni har många fina möbler på kontoret, är du på jakt efter någon kontorsmöbel nu och vilken/varför i så fall?

Inga möbler direkt. Om det ska bli nytt vill jag flytta och slänga allt och börja om. Vi behöver däremot en bra och snygg kaffemaskin.

3. Vilken tidskrift/bok läser du nu? Och kan du rekommendera den?

Jag har alltid två böcker på gång. En bok som jag har på tågen och en vid sängen. Tåg-boken ”En syster i mitt hus” av Linda Olsson. Liten annorlunda bok. Jag tror den är kvinnlig på nåt sätt. Sängboken är en superbra deckare som jag glömt namnet både på författare och titel. Jag har börjat tycka om deckare. Det gjorde jag inte alls förr. Nu slukar jag dem.

4. Vad kan Lagerlöfs Advokatbyrå erbjuda som arbetsplats, som andra humanjuridiska arbetsplatser inte kan?

Stimulans. Kunskap. Glädje

På vår byrå är jag krävande med juridiken. Jag kräver av juristerna att de ska vara pålästa och inte gissa vad juridiken säger utan ta reda på. Kan vara jobbigt men när man kommer in i det så känner man sig nöjd och så har man lärt sig mycket. På vår byrå är min dörr alltid öppen och jag finns där när det kan vara besvärligt. Jag läser många inlagor innan de går iväg.

Hos oss jobbar bara de som verkligen tycker det är kul och spännande att gå till jobbet. Det tror jag egentligen är riktigt ovanligt att kunna erbjuda.

5. Vad är det bästa med att jobba med humanjuridik?

Människorna och att man aldrig vet vad som ska komma av dagen. Varje morgon är det helt fantastiskt att undra vart dagen ska bära; och det är inte ofta den bär dit Du tror.

6. Det ryktas om att du brukar gå på bio på Spegeln, varför just det stället? Vilken film tyckte du bäst om?

Biografen ligger på Stortorget; ett stenkast från jobb. Där finns en salong som är som en lounge, med kanske 20 mysiga öronlappsfåtöljer, mat och vin. Suveränt. Varför ödsla tid att titta TV? Jag ser nästan en film i veckan och många är bra. Nu senast var det Manchester by the Sea. Oj vad jag grät och så var den så vanlig.

7. Vilket motto lever du efter 2017?

Jag lever fortfarande efter ”hellre leva som ett lejon än att dö som en hund.” Fast jag har nog taggat ner mig ganska mycket de senaste åren. Så kanske ska jag byta till något mer klurigt.

8. Bästa arbetsbedriften 2016?

Min största bedrift 2016 var att jag vann ett mycket stort civilrättsligt mål där ett dödsbo hade stämt min klient som är 75 år på att hon skulle betala 4 miljoner kronor. Den dagen vi vann det målet drack jag skumpa…………….och så fick motparten prövningstillstånd i hovrätten. Så nu är vi tillbaka till ruta ett igen.

9. Vilka utmaningar står advokatbranschen inför?

Hur ska kåren kunna vara pålästa, duktiga och hinna med alla migrationsärenden och alla stora brottmål. Är det möjligt att upprätthålla en godtagbar standard på juristerna?

10.  Om du får ställa en intervjufråga till dig själv här och nu – vilken är det och vad är svaret på den?

Favoritmat?

Njursauté och kalvlever. Smarrigt.