1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT MARIE LAGERLÖF
  6.  » Intervju Marie 2016

Intervju Marie 2016

Det senaste året har du gjort nyanställning av två jurister. Vad är Dina förväntningar avseende den nya sammansättningen av anställda?

Lagerlöfs anställde två nya biträdande jurister eftersom två tidigare medarbetare, gått vidare till andra byråer. Företrädesvis sysslade de med migrationsärenden och ekonomisk familjerätt. Så min tanke med mina nyanställningar av Eva Bazo och John Jörgensen, var att de skulle ta vid där de slutade. Nu blir det inte alltid som man tänkt sig och inte denna gången heller. På byrån har vi inte alls fått särskilt många migrationsärenden, vilket har inneburit att Eva Bazo fått axla familjerättsliga ärenden och John Jörgensen den ekonomiska familjerätten. Båda sköter sina uppgifter väl och till klienters belåtenhet. — Jag hoppas så småningom att när de biträdande juristerna blivit advokater så ska de vilja köra eget eller ta över min verksamhet. Det hade jag blivit stolt över.

Du var på semester i Japan under 2015, berätta!

Japan är det mest fantastiska jag varit med om. Enda abert är språket, annars hade jag kunnat bo där långliga tider.  Jag och min make, Per, var i Japan sommaren 2015. Vi gjorde en cykelsemester med en grupp om åtta personer. Två japanska och en engelsk guide. Jag fick se och uppleva saker och natur som jag bara kunnat fantisera om. Resan blev utsedd till en av topp 50 av National Geografic! Helt rätt. Vi planerar att åka till Japan och cykla igen i oktober 2016,

Vad har du för semesterplaner för 2016?

Utöver Japan har vi planerat lite kortare tripper på cykel naturligtvis till Frankrike och Italien. Säga vad man vill om Japan, men kan japsarna inte leva upp till couisinen i Italien och Frankrike. För att inte tala om rödvinerna. Sedan ska vi på bröllop i England till kusinbarn i september 2016. Hela familjen. Ska bli så kul.

Spinning är ett av dina stora intressen men du utövar även Yoga. Har Yogan infriat dina förräntningar du hade då du började utöva denna aktivitet?

Ja spinning har jag haft glädje av i minst 25 år. Enkelt, krävande och jävla-anamma och mycket svett. Superträning för konditionen. Yogan kom jag på kunde vara bra på sikt; om man vill kunna ta på sig strumporna när man är 80 år. Sagt och gjort. Jag börjar då på yoga. Jag hade förväntningar att det skulle vara jobbigt att känna att man var stel men att det skulle bli underbart att känna sig smidig efter ett tag. Inga förväntningar har uppfyllts. Det är bland det mest utmanande jag gett mig in på. Krävande fysiskt och, vilket är värst, krävande mentalt. Jag tror också på nått sätt att jag i en framtid ska kunna göra alla dessa rörelser. Vissa gånger är jag helt euforisk över vad jag kunnat lite bättre än förra gången. Andra gånger är jag så knäckt för att jag är så ”dålig”. Jag hade inte heller några förväntningar eller tankar på ledarna, men de är A och O. Hata eller älska. Båda sorterna vill man visa hur duktig man är. Jag inser hur barnsligt detta låter men så får Yogan mig att känna. En sak har jag verkligen blivit riktigt duktig på; ATT ANDAS.

Blev 2015 som du tänkt dig?

Jag brukar faktiskt inte tänka så om ett år uppfyllt mina förväntningar. Jag har förväntningar varje dag jag vaknar och de flesta dagarna blir helt annorlunda än jag förväntat mig. Och de flesta kvällar jag somnar kan jag konstatera att jag har ett otroligt spännande liv; i smått som stort. Jag har världens bästa jobb, världens bästa medarbetare som jag har tillit till, och jag har sällan eller aldrig tråkigt. Jag är också sällan ledsen. Arg kan jag vara men går det snabbt över. Jag kunde inte önska mig att 2015 skulle bli vare sig sämre eller bättre än alla andra fina år.

Vad har du för målsättning/ar med 2016?

Jag tycker det är spännande att få undra vad som väntar härnäst. Privat ska jag och Per och Morris flytta till Västra hamnen. Resa och cykla lite och förhoppningsvis hinna umgås och äta och dricka gott med goda vänner. Att jag vågar fortsätta min Yoga och att jag fortfarande kan ta på mig mina strumpor. På jobbet hade jag velat att Myndigheter hade lärt sig uppskatta mina duktiga medarbetare. Jag hade haft en önskan att vi hade haft riktigt tryck på byrån med riktigt mycket att göra. Det är en sådan speciell känsla när ärendena trillar in en efter en och klienterna efterfrågar våra kunskaper. Lite stiltje har det allt varit det senaste året. Nej mera rusch om jag får önska.