1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT ANTON WITZELL
  6.  » Intervju Anton 2022

Intervju Anton 2022

Det har snart gått ett år sedan du började på byrån. Hur har det gått?

Det har gått jättebra! Jag har lärt mig hur mycket som helst under det gångna året och även haft förmånen att få lära känna mina fantastiska kollegor här på Lagerlöfs advokatbyrå.

Vad jobbar du med för ärenden?

Jag arbetar främst med ekonomisk familjerätt, vilket omfattar frågor om arv, bodelningar, testamente m.m.  Jag arbetar även en hel del med fordringsrättsliga ärenden, där två parter är oense om en fordran eller en skuld och så får jag uppdrag från förvaltningsrätten i tvångsmål. Under våren kommer jag även att börja ta ärenden som målsägandebiträde i brottmål, vilket ska bli spännande.

Vad är det bästa med jobbet som jurist? Vad är det tuffaste?

Det bästa med mitt jobb som biträdande jurist är oförutsägbarheten i vardagen. Variationen i mina arbetsuppgifter medför att inte en arbetsdag är den andra lik och det är både utmanande och roligt. Det tuffaste med jobbet är att man, av naturliga skäl, oftast kopplas in i samband med personliga tragedier. Det är skilsmässor, dödsfall eller barn som far illa och det kan vara svårt att inte påverkas personligt av det.

Har du något specifikt mål med arbetslivet?

I nuläget har jag siktet inställt på advokattiteln. På längre sikt är mitt mål med arbetslivet att hitta en hållbar balans mellan arbete och fritid.

Vad har du alltid i kylen?

Om du hade ställt frågan ”Vad har Anton alltid i kylen?” till någon av mina kollegor så tror jag att samtliga hade svarat ”kvarg”, för jag äter mycket kvarg. På senare tid har jag dock börjat äta grekisk yoghurt istället. Det har en mycket trevligare konsistens.

Vilket är ditt bästa tips på restaurang i Malmö?

Malmö har fantastiskt många bra restauranger, så det är jättesvårt att välja en. Statistiskt sett så gjorde jag nog under förra året överlägset flest besök på restaurangen 400 grader. 

Har du någon dold talang?

Jag kan sjunga med stängd mun.