1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. PARALEGAL ANGELINA LINDELL
  6.  » Intervju Angelina 2022

Intervju Angelina 2022

Du har nu jobbat som paralegal på byrån sedan september 2021. Berätta, vad gör du som paralegal?

Jag bistår framför allt advokat Marie Lagerlöf här på byrån. Jag är oftast den som klienterna pratar med först vid uppstart av ett nytt ärende. Jag tar klienternas uppgifter och förbereder inför det första mötet genom att upprätta fullmakter, bland annat. Jag sitter sedan med och antecknar vid klientmötena och upprättar utkast till olika inlagor. Sedan följer jag ärendet och bistår både klienten och Marie på vägen. Jag kallar till förhandlingar och sammanträden, håller koll på och administrerar alla handlingar som kommer in och gör rättsutredningar. Ett väldigt varierat arbete med andra ord!   

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag har en hel del klientkontakt, vilket jag tycker är riktigt kul. Vi får möta så många olika människor och får då navigera för att kunna hjälpa klienterna på bästa sätt. Även att arbeta så nära Marie ger enormt mycket kunskap och en dag med henne är aldrig den andre lik.

Du biträder mycket i Notarius Publicus-ärenden på vårt kontor i Ystad. Vad är det för något?

Man går till en notarius publicus för att få hjälp att legalisera handlingar eller för att få ett levnadsbevis. Vi sätter även apostille på myndighetshandlingar. Skall man till exempel skicka en fullmakt till ett annat land är det vanligt att man kommer till oss för att legalisera namnunderskriften.   

År 2022 blir förhoppningsvis ett år utan restriktioner, vart går din drömresa?

Under min uppväxt har vi varit i Italien nästan varje sommar, så nu längtar jag efter att komma dit igen. Två veckor med italiensk mat och vin, sol och bad hade inte varit fel. Sen hade jag kunnat tänka mig att åka till New York, men frågan är om min två barn hade tyckt att det var lika kul!

Slutligen, vilken tv-serie skulle du rekommendera alla att se?

Får man bara välja en? Det finns alldeles för många. Just nu blir det minst ett avsnitt Succession varje kväll. Den är lite, lite seg i början men sedan blir man helt fast.