1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. JUR. STUD. MY JOHANSSON
  6.  » Intervju My 2020

Intervju My 2020

Du har bara ett år kvar på juristutbildningen, vad kommer du sakna med att vara student och vad ser du fram emot med arbetslivet som jurist?

Precis som många andra måste jag väl säga att det är friheten att kunna planera dagarna fritt som jag främst kommer att sakna. Det är såklart bekvämt att vara så flexibel som en student kan vara, men det ska bli skönt att få påbörja arbetslivet på riktigt. Jag ser fram emot att träffar människorna inom arbetet, både klienter och verksamma jurister. Sen ska det ju bli superspännande att få sätta tänderna i lite verkliga fall och börja använda allt det som ligger där och snurrar i huvudet.

Under sommaren arbetade du på häktet i Malmö, vad har du tagit med dig därifrån?

Tålamod, det krävs en viss sorts inställning när man arbetar med frihetsberövade klienter. Det handlar om att arbete från dag till dag, och man vet inte riktigt vad man kommer möta när man kommer till arbetet. Kriminalvårdens verksamhet är en man inte så ofta tar del av, så det var spännande att få en inblick i hur de arbetar.

Vad gör du på din fritid?

Umgås med vänner och familj. Jag tränar även, så mycket tiden kan erbjuda, kampsport.

Vilket är det bästa sättet för dig att koppla av?

Helst hänger jag hemma hos mina föräldrar på deras gård och bara njuter av avståndet från alla ansvar. Hjälper till att fixa i trädgården eller något annat av alla hemmaprojekt som alltid finns tillgängliga.

Om du bara fick äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?

Får nog välja tacos, kanske en uttjatad rätt för många men de ändlösa möjligheterna att variera sig gör det till lite av en favorit.