1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. JUR.STUD. JULIA JÖNSSON
  6.  » Intervju Julia 2022

Intervju Julia 2022

Du arbetar på Lagerlöfs som praktikant vid sidan om dina juridikstudier, berätta, vad har du för uppgifter på kontoret?

Svar På kontoret får jag göra lite allt möjligt, vilket är väldigt trevligt. Jag får sköta mycket administrativt arbete, ha kontakt med klienter och myndigheter, sköta receptionen, skriva rättsutredningar åt juristerna m.m.

Vad anser du vara din främsta styrka?

Jag skulle säga att jag är väldigt noggrann. 

Du går just nu fjärde terminen på juristprogrammet, berätta, vad läser du just nu?

Just nu läser jag offentlig rätt, vilket passar väldigt väl in med de typer av mål som juristerna har på kontoret. Jag läser nämligen bl.a. migrationsrätt och socialrätt som jag redan lärt mig en del om på kontoret. Det är väldigt kul att få läsa saker i teorin samtidigt som man kan se hur det fungerar i praktiken. 

I den senaste intervju nämnde du att du ser fram emot att resa när pandemin är över. Nu när vi börjar närma oss ett mer normalt liv igen undrar jag såklart– vart vill du resa och varför just dit?

Jag vill jättegärna resa till Japan. Främst då jag tror att landet är en spännande kontrast till Sverige och så vill jag ju självklart prova deras sushi.  

Vi på kontoret får ofta njuta av dina goda bakverk, berätta om ditt bakintresse!

Mitt bakintresse började i tidig ålder då jag även bestämde mig för att starta en bakblogg (som tyvärr är nerlagd). Jag började då baka väldigt mycket och sedan dess har intresset hängt kvar. Jag tycker det är en väldigt mysig (och god) aktivitet att ägna sig åt på fritiden. 

Har du någon förebild inom juridiken och i så fall vem?

Jag har faktiskt ingen speciell förebild men jag inspireras starkt av jurister som är erfarna och har ett stort engagemang för sitt jobb. Däribland även juristerna på kontoret.