1. HEM
  2.  » 
  3. MEDARBETARE
  4.  » 
  5. ADVOKAT CECILIA RÅDELIUS
  6.  » Intervju Cecilia 2022

Intervju Cecilia 2022

Du är byråns expert på migrationsrätt. Kan du berätta vad som gör dessa ärenden särskilt intressanta att arbeta med?

Det är flera aspekter som gör att jag tycker att migrationsrätten är så spännande. Som rättsområde är migrationsrätten spännande eftersom det i många delar speglar samhällsutvecklingen och följer med världens händelser. Så juridiken i sig är spännande. Men det jag faktiskt dras till mest med migrationsrätten är att jag får träffa människor från länder runt om i hela världen. Jag får lära mig otroligt mycket om andra människors kulturer, erfarenheter och livsöden. Det gör mig både till en bättre människa och jurist. 

Vad tycker du är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierat och att man aldrig kan vara säker på hur ens dag kommer att se ut när man går till jobbet på morgonen. 

Vilka anser du är dina största styrkor som jurist?

Jag skulle säga att det är att jag alltid vill lära mig mer och bli bättre på det jag gör. För mig är det viktigt att man som jurist alltid håller sig uppdaterad och påläst, oavsett ens erfarenhet. 

Det ryktas på kontoret att du är duktig både på att sjunga och att spela musik. Vilka instrument kan du spela och vilken låt spelar du oftast?

Haha jaså! Det var längesen jag spelade aktivt, men då kunde jag spela gitarr, piano och tvärflöjt. På piano och gitarr spelade jag ofta någonting jag kunde sjunga till. På tvärflöjten blev det klassisk musik. En favorit på piano var Adeles ballad make you feel my love, fin och lagom svår! 

Du spenderar mycket av din fritid med att träna crossfit. Vilken är din favoritövning på gymmet?

Att välja ut en övning är svårt (jag gillar ju allt med crossfit). Men om jag måste välja en övning att göra resten av livet blir det wallballs. Då får man både flås och styrka. 

Förhoppningsvis börjar pandemin att lida mot sitt slut. Vad ser du mest fram emot när läget går tillbaka till det ”normala”?

Det får vi verkligen hoppas. Jag och mitt kontrollbehov ser mest fram emot att sådant man planerar faktiskt blir av, såsom resor, fester och andra träffar med vänner och familj. Jag tycker också att det har varit svårt att vara spontan under pandemin, så det ser jag också fram emot att kunna vara igen.